en
23 Jan 2019

BioCheck wint regiovoorronde Zorginnovatieprijs

Mensen met vermoeidheids- en stressgerelateerde klachten helpen weer vitaal en fit te worden – en dat vervolgens ook te blijven. Dat is de doelstelling van BioCheck, de winnaar van de Zuid-Hollandse voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019.

De voorronde, georganiseerd door Medical Delta in samenwerking met de gemeente Rotterdam, maakte onderdeel uit van het Netwerkonbijt Zorginnovatie van LSH010. Negen genomineerden uit de regio kregen drie minuten de tijd om hun innovatie te pitchen voor de ruim 200 aanwezigen. Een deskundige jury, bestaande uit Erik Gerritsen (ministerie van VWS), Annet Spijker (PsyQ), Elvira van Baarle (gemeente Rotterdam) en Ton van der Steen (Medical Delta) wees daarna de winnaar en de runner-up aan.
 

Energie

De winnende pitch werd verzorgd door Patrick van Luijk, de sprinter die twee keer namens Nederland meedeed aan de Olympische Spelen. Hij maakte het belang van BioCheck snel duidelijk: “Als je serieuze stress hebt verbruikt je lichaam in rust evenveel energie als iemand die zo hard mogelijk 10 kilometer rent.” BioCheck monitort niet alleen of mensen herstellen in rust, maar helpt waar nodig ook het herstelvermogen weer te verbeteren.

Thuishulp Rotterdam, een programma voor op maat gesneden zorg voor ouderen die thuis wonen, kreeg als runner-up ook bloemen van de Rotterdamse wethouder Sven de Langen (volksgezondheid, zorg, ouderen en sport), die samen met Ton van der Steen de uitslag bekendmaakte.


Patrick van Luijk neemt namens BioCheck de prijs in ontvangst uit handen van Ton van der Steen (links) en wethouder Sven de Langen. Rechts Jan-Willem Hoogeweegen van Thuishulp Rotterdam.

De finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 vindt plaats tijdens het Health Valley Event op 14 maart in Nijmegen. BioCheck is als regiowinnaar verzekerd van een plek in de finale, Thuishulp Rotterdam maakt nog kans op een wildcard. Naast een winnaar die wordt aangewezen door een vakjury, is er dan ook een publieksprijs. Meestemmen? Houd daarvoor Zorginnovatie.nl in de gaten.

Genomineerden in de Medical Delta-regio

Overige genomineerden Nationale Zorginnovatieprijs 2019, regio Zuid-Holland:
• ECG-Excellence
• OOGenBLIK
• Monnie
• LUNA
• YAPILI
• TrackCura
• Afasietherapie.nl