en
10 Apr 2019

Cicerone winnaar Hacking Health Rotterdam

Meer dan vijftig deelnemers verzamelden zich afgelopen weekend (5-7 april) in de Rotterdam Science Tower voor Hacking Health Rotterdam.

In kleine, multidisciplinaire teams bogen zij zich over diverse uitdagingen in de gezondheidszorg, die door verschillende partijen (onder meer zorginstellingen en bedrijven) waren aangeleverd.

Panda

Na een spannend weekend presenteerden de teams hun oplossingen zondag aan de jury, bestaande uit Ton van der Steen (voorzitter Medical Delta en hoogleraar Biomedische Technologie), Wiro Niessen (hoogleraar Medische Beeldverwerking aan het Erasmus MC), Ellen Perik van de gemeente Rotterdam en Annique de Greef, opleidingsdirecteur Erasmus Centre for Entrepeneurship. Deze jury wees het team Cicerone aan als winnaar. Dat team presenteerde het concept van een lopende en pratende panda. Die kan ouderen motiveren om meer te beweging en er vaker op uit te trekken. De betreffende casus was aangeleverd door Pieter van Foreest. Het winnende team werkt de komende periode met financiƫle steun van Medical Delta aan de ontwikkeling van een prototype, te presenteren tijdens de landelijke finaledag op 10 mei.

Ontspannen

Het team PowVR won de speciale Medical Delta-prijs met een concept dat kinderen kan helpen ontspannen een operatie in te gaan. Het pakket bestaat uit drie elementen: een fysieke plushie, een virtual reality-bril en video's om thuis te kijken. Ten slotte was er een publieksprijs. Die ging naar het team Life, dat naar aanleiding van een casus van Hospice De Vier Vogels een plan ontwikkelde om de dood en alles eromheen bespreekbaar te maken. Ze doen dat door een bord te plaatsen in een openbare ruimte, waarop mensen anoniem hun gedachten kunnen delen over de dood.

Hacking Health Rotterdam was een van de vijf regionale edities van Dutch Hacking Health. Op 10 mei is de landelijke finaledag. Meer informatie op de website van Dutch Hacking Health.