en
27 May 2019

Ontwikkeling en productie van 3D-applicatoren voor behandeling van baarmoederhalskanker dankzij Medical Delta samenwerking

Een ontmoeting tijdens een Medical Delta event drie jaar geleden heeft tot een succesvolle samenwerking geleid. Resultaat: de ontwikkeling en productie (3D printen) van gepersonaliseerde brachytherapie applicatoren voor tumorbehandeling van vrouwen met o.a. baarmoederhalskanker. 

Dr. Remi Nout, Radiotherapeut-Oncoloog bij het LUMC en dr. ing. Nick van de Berg, biomedisch ingenieur bij de TU Delft en ErasmusMC, kwamen met elkaar in contact tijdens een door Medical Delta georganiseerd evenement. De ontmoeting leidde tot een nieuwe samenwerking die succesvol mag worden genoemd. De gepersonaliseerde brachytherapie applicatoren worden met 3D printtechnieken gemaakt. Inmiddels is ook Medical Delta's professor Jenny Dankelman betrokken bij dit project.

Het succesvolle project heeft heeft inmiddels bekendheid gekregen dankzij een online publicatie in 3D Printing in Medicine. Lees de publicatie hier.