en
08 Feb 2018

Nominaties Medical Delta Zorginnovatieprijs 2018 CloudCuddle & EldersVR

Donderdag 15 maart wordt de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 uitgereikt.

De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken.

Nominaties Medical Delta regio

Vanuit de Medical Delta regio zijn CloudCuddle en EldersVR genomineerd.

CloudCuddle

CloudCuddle, een mobiele bed-tent, is bedacht door twee studentes van de TU Delft. Zij werden drie jaar geleden gegrepen door de uitdaging om zorggezinnen een stuk vrijheid terug te geven. Kinderen met spierspasmes en epilepsie hebben thuis een extra beveiligd bed. Dit bed kan niet mee op vakantie. Derhalve zijn zij erg aan huis gebonden.

De noodkreet van een vader van een gehandicapt kind om hier een oplossing voor te vinden heeft hen aan het denken gezet. Na drie jaar van productontwikkeling, out-of-the-box denken, materiaal research en uitgebreid testen is de Cloudcuddle het resultaat. Met de CloudCuddle kunnen de kinderen overal veilig slapen. De mobiele bed-tent wordt nu verder uitgerold naar behandel- en verblijfsomgevingen die stressvol zijn voor de doelgroep.

EldersVR

EldersVR is een virtual reality systeem om waardevolle connecties te leggen tussen ouderen met gevoelens van eenzaamheid. Twee (of meer) ouderen in een ouderencentrum kunnen gezamenlijk naar een andere plek (in een andere tijd). Van een gezamenlijk boottochtje door Venetië, tot een reis tussen de Afrikaanse olifanten met z’n tweeën, of ‘gewoon’ gezellig wandelen over de Scheveningse boulevard van de jaren ‘70… Deze virtual reality ervaringen brengen herinneringen naar boven en leveren gesprekken op. Gesprekken die anders niet zouden plaatsvinden; gesprekken die nieuwe connecties tot stand brengen die er zonder EldersVR niet waren geweest.

De VR technologie, gekoppeld aan creativiteit (experiences delen, communities creëren) geeft aan dat goed naar de eindgebruikers groep is gekeken. De experience & content mogelijkheden lijken eindeloos. De start-up zit in de doorontwikkelingsfase waar nu meer bedrijfsmatige groei-aspecten, als distributie, contracting, finance e.d. aan de orde komen.

Shortlist genomineerden

Op 15 februari wordt de shortlist van de genomineerden bekend gemaakt. De inzendingen worden beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt aan de kwaliteit en de efficiency van zorg.

Nieuw dit jaar!

Dit jaar wordt er zowel een vakjuryprijs als een publieksprijs uitgereikt.
De winnaar van de vakjuryprijs ontvang een geldprijs van € 10.000.
De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldprijs van € 5.000.