en
09 Apr 2019

Vitamine W over de zorg van de toekomst

Op woensdagavond 10 april waren vier prominente wetenschappers uit het Medical Delta-programma te gast in de uitzending van VitamineW op Radio West.

Het programma, gepresenteerd door Yvonne Nesselaar, nam een kijkje in de zorg van de toekomst met de vier gasten van de Medical Delta.

Groeiende rol

Ton van der Steen (voorzitter Medical Delta en hoogleraar Biomedische Technologie EMC) sprak over de groeiende rol van technologie in de geneeskunde, Natasja de Groot (hoogleraar Cardiologie-Electro-fysiologie EMC) over een nieuwe behandeling voor hartritmestoornissen. Jaap Harlaar (hoogleraar Medische Techologie TU Delft) ging in op slimme mechanische ondersteuning bij aandoeningen die het bewegen beïnvloeden, van exoskelet tot slimme rugzak. Ook belde Yvonne Nesselaar met Andrea Evers (hoogleraar Gezondheids-psychologie bij Universiteit Leiden) over gedragsveranderingen in onze leefstijl met behulp van apps en ehealth. Een kleine week na de uitzending, op dinsdagmiddag 16 april, behoren de vier gasten uit de uitzending tot de sprekers tijdens de Medical Delta Conference. Die bijeenkomst, tussen 12.00 en 18.00 in en rond de aula van de TU Delft, staat in het teken van de lancering van een groot wetenschappelijk programma dat zich richt op technologische oplossingen voor de gezondheidszorg.

VitamineW is elke woensdag te beluisteren van 19.00 tot 20.00 uur op 89.3fm, via de livestream op omroepwest.nl en in de Omroep West app. De uitzending over zorginnovatie is terug te luisteren op deze pagina op de site van Omroep West.